Over Bon Ton Kappers

Bon Ton Kappers Nijmegen

‘STILSTAND IS ACHTERUITGANG’

In 2001 opende Ton Terburg zijn eigen kapsalon in Nijmegen: Bon Ton Kappers.
Zijn vrouw Heidi staat hem vanaf het allereerste begin grotendeels achter de schermen bij. In twintig jaar tijd is de kapsalon uitgegroeid tot een begrip. In april 2021 verhuisden ze naar een nieuwe locatie aan de Van Broekhuysenstraat. “We zijn ontzettend blij met deze mooie plek.”

De nieuwe kapsalon is amper vijftig meter verwijderd van de oude locatie aan de Van Welderenstraat. “Met een oppervlakte van 86 m2 is deze ruimte een stuk compacter”, vertelt Heidi. “Tegelijkertijd is de sfeer wat gemoedelijker.” Het pand dateert uit 1913 en heeft een klassieke uitstraling. “Die wordt nog eens versterkt door de luxueuze inrichting, een ‘overblijfsel’ van de dameskledingzaak die er voorheen was gevestigd. Deze uitstraling past perfect bij ons. Daardoor hoefden we niet veel aan te passen. We hebben slechts paar weken nodig gehad om het
geheel kapsalonproof te maken.”

Een frisse wind
“Onze vele trouwe, vaste klanten weten ons goed te vinden, terwijl er ook weer een heel nieuw publiek binnenstapt, nieuwsgierig naar wat onze salon te bieden heeft. Naast Ton staan er nog vier andere haarstylisten in de zaak. Sinds kort is naast Tamara, Brigitte, ook Theo, die vroeger al bij ons werkten, terug op het oude honk. Het is leuk om te zien dat hun oude klanten van toen langzaam maar zeker weer binnen komen druppelen.”

Helemaal up-to-date
Het team van Bon Ton Kappers doet haar best om zich te blijven ontwikkelen. “Stilstand is achteruitgang. Je moet echt bijblijven in dit vak, de ontwikkelingen - zowel als het gaat om kniptechnieken als producten - gaan razendsnel. We volgen dan ook regelmatig trainingen en zorgen dat we op de hoogte blijven van de laatste trends.” Daar horen ook producten van topmerken bij. “Onder andere van Authentic Beauty Concept, dat onderscheidt zich echt van andere merken doordat de producten vrij zijn van siliconen, geen sulfaten en parabenen en is Vegan Friendly. Sinds januari 2023 hebben we ook de Refill Bar, daar kun je jouw favoriete shampoo en conditioner bij laten vullen, dit op het oogpunt van minder plastic uiteraard. Onze kleuringen doen we met de diverse lijnen van Schwarzkopf, ook ammoniavrij, daar kunnen we prachtige kleuren mee creëren, zeker met opfrissen van de kleur is Chroma ID hiervoor uitstekend geschikt.

Knippen en kleuren
Bon Ton Kappers focust op datgene waar ze goed in zijn: knippen en kleuren. “We hebben drie ervaren kleurspecialisten die hun kunsten overdragen op de jongere garde. De mensen die bij ons komen, willen gewoon een goede coupe met een mooie kleur die ze makkelijk zelf kunnen bijhouden. Het is dan wel belangrijk dat de basis goed is. Natuurlijk begint het allemaal in de badkamer thuis en met name onder de douche, daar moet je de juiste producten gebruiken. In de salon bieden we echter ook verschillende treatments aan om je haar een boost te geven. We geven altijd een eerlijk advies: als we ergens niet achter staan, doen we het ook niet. Onze klanten moeten in dat opzicht op ons kunnen vertrouwen.” Wat zijn de plannen voor de toekomst? “Vooral doorgaan op de ingeslagen weg. We zijn trots op datgene wat we als team hebben neergezet en we blijven ons uiterste best doen om te zorgen voor blije, tevreden klanten!”